1. Helpcentrum
  2. Komp
  3. Komp | Abonnementen en retourneren

4G abonnement

Elke Komp komt met een geïntegreerde 4G SIM-kaart, die actief is gedurende het installatieproces. De persoon die Komp installeert wordt automatisch beheerder, en ontvangt een bericht na installatie met de vraag of je 4G wil aanschaffen of WiFi wil gebruiken.

Als er geen WiFi aanwezig is, kun je een onbeperkt 4G abonnement aankopen voor €24 per maand, met de eerste maand gratis. Het abonnement wordt beheerd via de Google Play Store (Android) of de App Store (Apple). Het abonnement kan op elk moment worden geannuleerd.

Klik "Gebruik WiFi" als je geen abonnement wil aanschaffen, en voeg een WiFi netwerk toe aan de Komp. Wanneer de Komp verbonden is, wordt de 4G SIM-kaart gedeactiveerd. Meer informatie over het toevoegen van een WiFi netwerk.

Hoe activeer ik 4G?

Als je een Komp voor het eerst installeert en de app weergeeft de bovenstaande afbeelding, klik op "Start gratis proefperiode" om je 4G abonnement te activeren.

Je kan je 4G ook op een later moment activeren, maar alleen beheerders kunnen dit doen. Als je geen beheerder ben, vraag een familielid die dat wel is om je beheerderrechten te geven. Komp kan meerdere beheerders hebben.

Als de beheerder,

1. Ga naar Instellingen
  2. Onder Add-ons, klik op 4G abonnement
  3. 4G abonnementen worden beheerd via de App Store (Apple) of Play Store (Android). Klik op Abonneer
  4. Wanneer je ziet dat het 4G abonnement "actief" is in de app, start dan de Komp opnieuw op. Haal de stekker voor 10 seconden uit het stopcontact. Wanneer de Komp weer aan is, zal hij automatisch verbinden met 4G.

De 4G SIM-kaart kan niet worden gebruikt voor andere apparaten dan Komp.

Hoe annuleer ik mijn 4G?

Je kan je 4G abonnement op elk moment opzeggen, er is geen minimum periode. Na annulering is je abonnement actief tot het einde van de huidige periode. Als de actieve periode is afgelopen wordt de 4G SIM-kaart gedeactiveerd.

Let op: je moet je abonnement stopzetten in de Google Play Store (Android) of de App Store (Apple). Je app verwijderen annuleert je abonnement NIET.

Google Play Store (Android)

De Google Play Store zorgt ervoor dat Android gebruikers betalingen kunnen verrichten voor terugkerende kosten of abonnementen, inclusief een 4G abonnement voor Komp.

Je kunt je abonnement opzeggen in je Google Play Account, bij Mijn Abonnementen. Meer info hier.

Let op dat een opzegging niet ongedaan kan worden gemaakt, maar je kan je altijd later opnieuw abonneren. Meer informatie hierover kan gevonden worden op Google's eigen website.

App Store (iOS)

Zoals de Google Play Store, zorgt de App Store ervoor dat Apple gebruikers betalingen kunnen verrichten voor terugkerende kosten of abonnementen, inclusief een 4G abonnement voor Komp.

Om je 4G abonnement op te zeggen op je iPhone of iPad:

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op 'Abonnementen'.
  4. Tik op het abonnement dat je wil beheren. Wordt het abonnement dat je zoekt niet weergegeven?
  5. Tik op 'Annuleer abonnement'. Als 'Annuleer' niet wordt weergeven, is het abonnement al opgezegd en wordt het niet verlengd.

Meer informatie over het beheer van je iOs abonnementen is te vinden op Apple's website.