Over Komp

Komp is een beeldscherm met één knop, gemaakt om alle generaties in digitale communicatie te betrekken. Via Komp kunnen digitale kinderen en kleinkinderen foto's en berichten verzenden en videogesprekken voeren met hun analoge (groot)ouders.

Hoe bestel ik Komp?

Hoe werkt het?

Komp wordt eenvoudig geïnstalleerd via de Komp-app (iOs / Android) en een Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, is WiFi of 4G en stroom. De persoon die Komp installeert, de beheerder, nodigt dan een onbeperkt aantal familieleden uit om aan het netwerk deel te nemen. Via de Komp app op hun telefoon kunnen alle leden foto’s en berichten sturen die direct op het beeldscherm verschijnen, en videogesprekken starten.

Een sociaal netwerk voor de hele familie

Komp is niet alleen voor de ouderen. Via de foto stream in de Komp app blijft de hele familie - ooms, tantes, ouders, neven en nichten - up-to-date met wat er allemaal in elkaars leven gebeurt. Dit maakt Komp een sociaal netwerk voor de hele familie.

image-png-Aug-23-2022-01-44-28-81-PM

Geen gebruikersnaam en wachtwoord

Bij de meeste producten heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig om in te loggen of een app te kunnen gebruiken. Het product wordt automatisch bijgewerkt en na elke update moet je weer wennen aan de nieuwe lay-out. Bij Komp hoef je geen gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, de lay-out verandert niet en je krijgt geen foutmeldingen.

Slechts één knop

Als we ouder worden, verandert ons lichaam. Droge vingertoppen maken het bedienen van een touchscreen lastiger, en doordat ons gezichtsvermogen en ons gehoor achteruit gaan, wordt het moeilijker om te zien en te horen wat er op het scherm van een doorsnee tablet of computer gebeurt. Komp heeft slechts één knop, waarmee zowel het volume als het aan- en uitzetten wordt bediend. Door de simpele bediening is het bijna onmogelijk fouten te maken. Het 21.5-inch scherm met een hoog contrast en een duidelijk geluid, maakt dat senioren alles goed kunnen horen en zien.

image-png-Aug-23-2022-01-44-04-88-PM

App voor het delen van content en het managen van Komp

De familie is verantwoordelijk voor de administratie (o.a. installatie, familie uitnodigen) via de Komp app. Dit verlicht de zorg voor de senior, wat het meer uitnodigend maakt om te starten met Komp en makkelijker te gebruiken. Leden hebben alleen toegang gekregen via uitnodiging, wat jou de volledige controle geeft over wie de Komp gebruiker kan contacteren.

Eenvoudige functionaliteit

Als een product een eindeloze hoeveelheid functies en keuzemogelijkheden heeft, maakt dat de bediening ingewikkeld en verwarrend voor mensen die niet gewend zijn om met technologie om te gaan. Bij de Komp wordt elke nieuwe functie of toevoeging eerst getest bij senioren en pas ingevoerd als zo’n toevoeging meer mogelijkheden biedt, zonder dat dit ten koste gaat van het gevoel van onafhankelijkheid van de ouderen.

Tracken en delen van persoonlijke data

Als consumenten worden we steeds meer bewust van hoe onze data wordt verwerkt. Veel bedrijven opereren op het randje van het acceptabele. No Isolation tracked alleen maar metadata (bijv. aantal foto’s/berichten verstuurd door het totale aantal gebruikers), maar nooit de inhoud van berichten of foto’s, en we delen nooit persoonlijke data met derden, zoals andere apps.

image-png-Aug-23-2022-01-42-10-23-PM