1. Hjelpesenter
  2. Komp
  3. Komp | FAQ og feilsøking

Feilmelding: “Komp er ikke tilgjengelig”

Har Komp mistet forbindelsen, eller kommer den ikke på nett under installasjonen? Dette kan du gjøre.

Hvis dere Komp bruker 4G

Når du installerer Komp for første gang kan det ta litt tid før Komp kobler seg til 4G-nettverket. Hvis den fortsatt ikke er tilkoblet etter 10 minutter, eller om den har mistet forbindelsen, kan du følge trinnene nedenfor:

1. Start Komp på nytt ved å fjerne strømkabelen i 10 sekunder. Ofte vil dette gjenopprette forbindelsen.
  2. Sjekk om SIM-kortet er satt inn riktig. Kortet skal være på linje med rammen. Hvis SIM-kortet ikke er satt inn riktig, skyver du det forsiktig til det klikker. Start Komp på nytt.
    IMG_20221207_145715759
  3. Koble fra Komp ved å dra strømkabelen ut av støpselet. Ta ut SIM-kortet ved å skyve det innover til det spretter tilbake, da kan du ta det ut. Blås av eventuelt støv og sett inn SIM-kortet igjen. Koble tilbake strømkabelen.
  4. Sjekk driftsmeldinger i området der du bor. Dette kan du gjøre ved å søke på nett etter "4G-avbrudd i mitt område".
  5. Hvis ingenting av dette fungerer, vennligst kontakt support.

Hvis din Komp bruker WiFi

Denne feilmeldingen indikerer at Komp ikke er koblet til internett. Kanskje strømkabelen er koblet fra, Komp er ikke koblet til WiFi, eller at den har mistet forbindelsen (midlertidig). Dobbeltsjekk med brukeren at strømkabelen er satt inn. Hvis den er det, prøv følgende alternativer.

1. Start Komp på nytt ved å fjerne strømkabelen i 10 sekunder. Ofte vil dette gjenopprette forbindelsen.
  2. Start ruteren på nytt ved å koble den fra strømmen i 30 sekunder.
  3. Hvis hverken omstart av Komp eller ruteren fungerer, koble telefonen til WiFi-nettverket og test om internett fungerer som det skal. Hvis det er problemer med internett, kontakt leverandøren din.
  4. Hvis internett fungerer som forventet, forsøk å fjerne det eksisterende nettverket og legge det på nytt til Komp, sørg for å starte Komp på nytt mellom du fjerner og legger til nettverket:
    - Åpne Komp-appen og gå til Innstillinger > WiFi > Legg til WiFi.
    - Fjern ALLE tillagte nettverk ved å trykke på nettverket og deretter trykke på Fjern-knappen
    - Start Komp og Komp-appen på nytt
    - Legg til WiFi-nettverket igjen ved å gå til Innstillinger > WiFi > Legg til WiFi. Trykk på riktig nettverk i listen og tast inn passordet. Trykk på Koble til.
  5. Hvis du trenger hjelp, ikke nøl med å kontakte support!