1. Hjälpcenter
  2. Komp
  3. Komp | Abonnemang och returer

4G-abonnemang

Varje Komp levereras med ett integrerat 4G SIM-kort som är aktivt under installationsprocessen. Personen som installerar Komp blir automatiskt administratör och får ett meddelande under installationsprocessen om de önskar att köpa 4G eller använda WiFi.

Om personen som ska använda Kompen saknar WiFi kan du köpa till ett 4G-abonnemang för 199 kr/mån. Första månaden är då gratis. Prenumerationen hanteras via Google Play Store (för Android-enheter) eller App Store (för Apple-enheter). Om du inte längre önskar att prenumerera på ett 4G-abonnemang, kan du avbryta din prenumeration när som helst.

Tryck på “Använd WiFi istället” om du inte vill köpa ett abonnemang och lägg till ett WiFi-nätverk till Komp-enheten. När Komp är ansluten till WiFi kommer 4G SIM-kortet att inaktiveras. Mer information om hur du lägger till ett WiFi-nätverk.

Hur aktiverar jag 4G?

Om du installerar Komp för första gången och din app visar bilden ovan (fast på svenska), tryck bara på "Starta gratis provperiod" för att aktivera ditt 4G-abonnemang.

Du kan även aktivera ditt 4G-abonnemang vid ett senare tillfälle, men det är endast administratörer som kan köpa ett abonnemang. Om du inte är en administratör, vänligen be en familjemedlem som är det, att ge dig administratörstillgång. Komp kan ha flera administratörer.

Som administratör,

1. Gå till Inställningar
  2. Under Tillägg, tryck på 4G-abonnemang
  3. 4G-abonnemang hanteras av App Store (Apple) eller Google Play Store (Android). Tryck Prenumerera.
  4. När du ser att 4G är aktivt i appen, starta om Komp. Ta ur strömmen i 10 sekunder, koppla sedan i den igen och starta Komp. Då finner den automatiskt 4G.

Obs! 4G SIM-kortet kan inte användas i andra enheter än Komp.

Hur avslutar jag 4G?

Du kan avsluta ditt 4G-abonnemang när som helst, det finns ingen bindningstid. Efter att du begärt att avsluta abonnemanget kommer det att vara aktivt till slutet av den aktuella perioden. Om du säger upp ditt abonnemang avaktiveras 4G SIM-kortet efter utgången av prenumerationsperioden.

Obs! Du måste säga upp din prenumeration i Google Play Store (Android) eller App Store (Apple). Att ta bort din app kommer INTE att avsluta din prenumeration.

Google Play Store (Android)

Google Play Store tillåter Android-användare att göra betalningar för återkommande avgifter eller prenumerationer, inklusive 4G-prenumerationer för Komp. Google Play Store debiterar den angivna betalningsmetoden automatiskt på samma datum vid varje faktureringsperiod.

Du kan avbryta din prenumeration i ditt Google Play-konto under "Betalningar och Prenumerationer". Mer information hittar du här.

Obs! Om du avslutar din prenumeration kan detta inte ångras, men du kan alltid starta en ny prenumeration i framtiden. Uppdaterad information om detta hittar du på Google Payments' egna sida.

App Store (iOS)

Precis som Google Play Store, tillåter App Store iOS-användare att göra betalningar för återkommande avgifter eller prenumerationer, inklusive 4G-prenumerationen för Komp. App Store debiterar den angivna betalningsmetoden automatiskt på samma datum vid varje faktureringsperiod.

För att avsluta ditt 4G-abonnemang på din iPhone eller iPad, öppna appen Inställningar på din enhet:

1. Öppna Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Prenumerationer.
  4. Tryck på det abonnemang du önskar att avsluta.
  5. Tryck på Avbryt abonnemanget. Om du inte ser Avbryt abonnemanget är prenumerationen redan uppsagd och kommer inte att förnyas.

Mer information om hur du hanterar dina iOS-prenumerationer hittar du på Apple's hemsida.

No Isolation

Om du köpte ditt 4G-abonnemang direkt hos oss eller via vår hemsida, vänligen kontakta vår support för att avsluta din prenumeration