1. Hjelpesenter
  2. AV1
  3. Tekniske spesifikasjoner

Nettverkskrav for AV1

Hvilke trådløse nettverksstandarder støtter AV1?

• Modell AV2 støtter de fleste trådløse rutere som er i bruk i dag. Spesifikt støtter den 802.11 ac/a/b/g/m (2.4 GHz + 5Ghz, 2x2 MU-MIMO)
  • Modell AV1(b) støtter de fleste trådløse rutere som er i bruk i dag. Spesifikt støtter den 802.11 b / g / n (2.4 GHz). AV1(b) støtter ikke nettverk som kun opererer på 5GHz eller utelukkende på 802.11ac standarden.

Hvilke sikkerhetsmekanismer støtter AV1?

• AV1 støtter åpne nettverk, i tillegg til nettverk som er beskyttet av WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Mer spesifikt støtter AV1 WPA Enterprise 802.1x (PEAP). AV1 støtter derimot ikke nettverk som er avhengig av http-proxy og brannmur som blokkerer alle porter ut av nettverket.

Påvirker NAT/Brannmur bruken av AV1?

• NAT skal ikke påvirke operasjonen av AV1. Måten AV1 virker på er at all kommunikasjon, bortsett fra kontrollsignaler, sendes direkte mellom brukeren av appen og selve AV1. Hvis begge parter er bak NAT/brannmur vil det gjøres et forsøk på å koble til en av våre servere og gjenbruke denne tilkoblingen direkte mellom partene (teknologier som STUN/upnp vil forsøkes). Hvis det feiler vil den krypterte og sikrede kommunikasjonen videresendes gjennom en sikker server (TURN).

Hva gjør jeg om nettverket ikke er støttet?

• Vanligvis er den enkleste løsningen å anskaffe en trådløs ruter for bruk av AV1 (f.eks. i klasserommet). Ofta kan disse kobles i en stikkontakt i klasseromet og konfigureres på en sikker måte med WPA2 Personal og et passord som kun er brukt av AV1-brukeren.

Hva er minstekravene for internettilgang?

TCP port 443:

gateway.noisolation.com

av-grpc.noisolation.com

upgradesrv.noisolation.com

upgradesrv1.noisolation.com

UDP port 443:

kinesisvideo.eu-central-1.amazonaws.com

UDP port 123:

0.europe.pool.ntp.org
1.europe.pool.ntp.org
2.europe.pool.ntp.org
3.europe.pool.ntp.org

Hvis det er mulig:

Hvilket som helst portnummer som benytter UDP, fordi den ofte gir tilgang til å bruke peer-to-peer kommunikasjon, som gir bedre brukeropplevelse og mindre forsinkelser.

Hva om nettverket filtrerer på MAC-adresser?

Hver AV1 har en unik MAC-adresse som du finner i AV1 admin eller som vi kan gi deg.

Du vil da ha mulighet til å hvitvaske denne adressen slik at AV1 kan bruke nettverket.

Nettverket vårt bruker Captive Portal, hva bør jeg gjøre?

Offentlige institusjoner har ofte sikkerhetssperringer på nettverket, som for eksempel captive portaler. I slike tilfeller anbefaler vi å kontakte ansvarlig IT-avdeling, slik at de godkjenne AV1 for nettverket. Alt de trenger å gjøre er å hvitliste MAC-adressen til AV1.