Schoolcontacten en het toewijzen van een AV1

Wat is een schoolcontact?

Schoolcontacten zijn relevante personeelsleden van de school waar AV1 wordt gebruikt. Je kunt zoveel AV1's aan een schoolassistent(e) toewijzen als je wilt.

Hieronder een lijst van wat een schoolcontact kan doen:
  • robotgegevens lezen (inclusief bijnaam)
  • activatiecode opnieuw genereren (als daar toestemming voor is gegeven)
  • robots deblokkeren die geblokkeerd zijn omdat de gebruiker een screenshot probeerde te maken (indien hiervoor toestemming is gegeven)
  • WiFi-configuratie beheren
  • robots herstarten (als ze online zijn)

Een (hoofd) schoolcontact toewijzen

Om de AV1 toe te wijzen moet je een (hoofd) schoolcontact uitnodigen.

De hoofd schoolcontact moet het belangrijkste contact zijn voor de AV1 op de school.
  • Selecteer de AV1 voor toewijzing
  • Ga naar Hoofd schoolcontact
  • Om een nieuwe Hoofd schoolcontact toe te voegen klik je op Uitnodigen per e-mail
  • In het dialoogvenster kun je een schoolnaam en adres toevoegen. De schoolcontact kan contactgegevens bekijken of toevoegen tijdens de registratie.
  • Selecteer of de Hoofd schoolcontact rechten moet hebben om nieuwe trefwoorden te maken en AV1's te deblokkeren (aanbevolen)

Screenshot 2023-10-04 at 16.10.02

Onderaan de pagina kun je ook extra schoolcontacten toevoegen (bijv. IT-Manager, mentor, etc) en hun rechten bewerken.

Screenshot 2023-10-04 at 16.23.28

Als je van gedachten verandert of de gegeven machtigingen wilt intrekken, kun je deze bewerken door op Machtigingen bewerken te klikken.

Een schoolcontact verwijderen
  • Om een (hoofd) schoolcontact te verwijderen, ga je naar de toegewezen AV1
  • Ga naar (hoofd) schoolcontact
  • Klik op Verwijderen als (hoofd) schoolcontact