Assistenter och tilldelning av AV1

Vad är en assistent?

En assistent är vanligtvis en lärare eller annan relevant personal på den skola där AV1 ska användas. Du kan tilldela så många AV1:or till en assistent/assistenter som du vill. En kontakt på skolan behöver bli vald som "huvudassistent".

Det finns några anledningar till varför du bör registrera en eller flera assistenter:

• Det gör det lättare för dig att hålla koll på var AV1 finns
  • Assistenten kommer att få uppstartsmaterial och annat användbart stödmaterial
  • Assistenten kan logga in på AV1 Admin-portalen och se status för AV1
  • Assistenten kan skapa nya nyckelord om eleven skulle behöva ett

Lägga till en assistent / tilldela en AV1

För att kunna tilldela en AV1 behöver du lägga till en huvudassistent. Huvudassistenten ska vara huvudkontakten för AV1 på skolan.

1. Välj den AV1 du önskar att tilldela
  2. Gå till "Huvudassistent".
  3. För att lägga till en ny huvudassistent klicka på "bjud in via e-mail".
  4. Du kan lägga till ett skolnamn och adress. Huvudassistenten kan granska eller lägga till kontaktinformation vid registreringen.
  5. Huvudassistenten kommer nu att bjudas inn via e-post. Användaren kommer nu att kunna hantera AV1, vilket inkluderar att skapa nytt nyckelord. och kunna öppna upp en blockerad AV1.
Screenshot 2023-10-04 at 16.10.02
Längst ned på sidan kan du lägga till fler assistenter (exempel: IT-tekniker på skolan, klasslärare)
Screenshot 2023-10-04 at 16.23.28

Ta bort en huvudassistent

För att ta bort en huvudassistent, gå till den tilldelade AV1.

1. Gå till Huvudassistent
  2. Klicka på Ta bort huvudassistent

För att radera en assistent

1. Scrolla ned till användare och tillgång

2. Välj en assistent

3. Klicka på "Radera".

För närvarande går det inte att lägga till en administratör som huvudassistent