Skolkontakter och tilldelning av en AV1

Vad är en skolkontakt?

En skolkontakt är vanligtvis en lärare eller annan relevant personal på den skola där AV1 ska användas. Du kan tilldela så många AV1:or till en skolkontakt som du vill.

Det finns några anledningar till varför du bör registrera en skolkontakt:

• Det gör det lättare för dig att hålla koll på var AV1 finns
  • Skolkontakten kommer att få onboardinginformation och annat användbart stödmaterial
  • Skolkontakten kan logga in på AV1 Admin Portal och se status för AV1
  • Om tillstånd ges kan skolkontakten göra nya nyckelord om eleven skulle behöva ett

En skolkontakt kan ha AV1:er tilldelade från flera organisationer

Lägga till en skolkontakt/tilldela en AV1

För att lägga till en skolkontakt, gå till den AV1 du vill tilldela

1. Gå till Skolkontakt
  2. Skiv in e-mail adressen. Klicka Lägg till skolkontakt
  3. Du kan lägga till ett skolnamn och adress. Skolkontakten kan granska eller lägga till kontaktinformation vid registreringen.
  4. Välj om skolkontakten ska ha behörighet att skapa nytt nyckelord. Observera att denna inställning gäller för alla AV1:er som tilldelats skolkontakten i din organisation.
Screenshot of where School contact is located in the interface
Du kan ändra inställningarna senare

Ta bort en skolkontakt

För att ta bort en skolkontakt, gå till den tilldelade AV1.

1. Gå till Skolkontakt
  2. Klicka på Ta bort skolkontakt
  3. Välj i dialogen anledningen till att skolkontakten tas bort och om det sker en förändring hos elev som använder AV1.
Screenshot of where the Remove School Contact button is located

För närvarande går det inte att lägga till en administratör som skolkontakt