Kom igång med AV1 - i skolan

Vi har skapat den här steg-för-steg-guiden för att hjälpa dig att installera din AV1 i skolan. Den riktar sig till lärare och IT-personal och tar dig igenom stegen som krävs för att göra din AV1 redo för din elev att använda.

Besöka vår sida med stödmaterial för att hitta mer information om hur du kommer igång med AV1 i klassrummet. Vi rekommenderar att du laddar ner vår AV1 uppstarts guide.

AV1 Assistant appen

Ha kolla och hantera dina AV1 på skolan

AV1 Assistant appen är en resurs för lärare, IT-personal, föräldrar eller vårdnadshavare som administrerar en eller flera AV1 robotar för sitt eget barn, eller för barn som använder roboten i sin skola. I appen kan du enkelt kontrollera robotens status och hantera WiFi nätverk, generera nya nyckelord eller ta kontakt med support.

1. Starta AV1 genom att tryck in knappen på baksidan. Ljuset på AV1 kommer att blinka vitt. Det betyder att AV1 söker efter det mobila nätverket. När den har funnit signal kommer roboten att ha ett fast vitt ljus. Om AV1 fortsätter att blinka eller får ett pulserande rött ljus betyder det att det är dålig internetuppkoppling på stället. Testa att flytta AV1 eller lägg till ett WiFi nätverk.
  2. Ladda ner AV1 Assistant appen på din egna telefon eller surfplatta. Appen är tillgänglig i App Store och Google play. Skapa en profil. Vi kommer endast använda kontaktinformationen för att skicka en inloggningskoden och framtida supportärenden.
  3. Lägg till AV1 genom att skriva in nyckelordet ni fått. Tryck på "Lägg till smeknamn" för AV1 och döp roboten, det kan exempelvis vara elevens namn. Vi på No Isolation kan inte se denna information.
  4. Nu är det dags att testa att streama i AV1 appen. Följ stegen nedan.

Ett nyckelord är en engångskod som synkar din enhet med AV1 via end-to-end kryptering. Du kan använda samma nyckelord till Assistans appen innan du använder det till AV1 appen, inte tvärt om.

AV1 Appen

Testa AV1 innan du lämnar den till eleven

1. Ladda ner AV1 appen till din telefon eller surfplatta, den finns tillgänglig på App Store (Apple) eller Google Play Store (Android). Det behöver inte vara enheten som eleven senare ska använda utan det går bra att byta enhet senare. Se till att AV1 är påslagen.
  2. I appen skriver du in nyckelordet du fått. Du behöver skapa en personlig kod och acceptera användarvillkoren.
  3. Nu kan du ansluta till AV1. Hitta mute-knappen (i nedre vänstra hörnet) så du kan vara i samma rum som AV1 utan att få rundgång! Testa att använda den på olika platser i skolan för att se hur nätverksanslutningen är. Det är viktigt att testa de klassrum och platser där AV1 kommer att vara vid streaming. Titta så att det är minst 3/5 blåa ljus-prickar på baksidan av AV1, att streamen är klar och tydlig och att AV1 har ett fast vitt ljus. Om alla dessa kriterier uppfylls, gå till steg 6.
  4. Du kanske upptäcker att 4G täckningen är svag på skolan vilket resulterar i en dålig stream. Då kan du lägga till WiFi genom AV1 appen eller AV1 Assistant appen. AV1 Assistant appen tillåter dig att lägga till WiFi genom Bluetooth om ingen täckning alls finns.
  5. Testa att ansluta. Skolor har ofta brandväggar och säkerhetsspärrar på deras nätverk vilket gör att du inte kan ansluta AV1 till skolans nätverk. Skulle WiFi-nätverket ha detta behöver du ta kontakt med de som är ansvariga för nätverket på skolan och be dem följa vår WiFi guide. Efter att förändringar i nätverket skett, testa att ansluta igen.
  6. Du har nu installerat AV1 och kan lämna över AV1 till ansvarig lärare. Under installationen har du använt nyckelordet och du behöver efterfråga ett nytt nyckelord till eleven som ska använda AV1. Du kan själv generera ett nyckelord i Assistant appen (efter att du blivit verifierad) eller via AV1 Admin portal (ta kontakt med ansvarig för AV1 om du vill ha tillgång). Du kan även efterfråga ett lösenord via mail till support@noisolation.com. Viktigt att mailet innehåller serienumret.

Ladda AV1

Att ha en bra rutin för laddning av AV1 i skolan är viktigt. I slutet av dagen, håll in knappen på baksidan för att stänga av AV1 och lämna den för att ladda över natten, det är säkert att göra det! Har AV1 använts mycket på morgonen så att batteriet i lågt på eftermiddagen, rekommenderar vi att ladda den under lunchen. Det är även möjligt att använda AV1 när den är kopplad till ström.