Kom igång med AV1 - på skolan

Vi har skapat den här steg-för-steg-guiden för att hjälpa dig att installera din AV1 på skolan. Den riktar sig till lärare och IT-personal och tar dig igenom stegen som krävs för att göra din AV1 redo att använda för din elev.

Besöka vår sida med stödmaterial för att hitta mer information om hur du kommer igång med AV1 i klassrummet. Vi rekommenderar att du laddar ner vår AV1 uppstartsguide

AV1 Adminportal

Ha kolla och hantera dina AV1 i kommunen och ute på skolan

AV1 Admin är en online portal som ger dig översikt över dina AV1or. Du kan tilldela AV1 till skolor / organisationer genom att lägga till en huvudassistent, skapa nya nyckelkoder och se om robotarna används.

1. Starta AV1 genom att tryck in knappen på baksidan. Ljuset på AV1 kommer att blinka vitt. Det betyder att AV1 söker efter det mobila nätverket. När den har funnit signal kommer roboten att ha ett fast vitt ljus. Om AV1 fortsätter att blinka eller får ett pulserande rött ljus betyder det att det är dålig internetuppkoppling på stället. Testa att flytta AV1 eller lägg till ett WiFi nätverk.
  2. Skapa din AV1 Adminprofil i portalen. Du ska ha mottagit ett mail med inbjudan till portalen där du skapar din profil.
  3. Nu är det dags att testa att streama i AV1 appen. Följ stegen nedan.

AV1 Appen

Testa AV1 innan du lämnar den till eleven

1. Ladda ner AV1 appen till din telefon eller surfplatta, den finns tillgänglig på App Store (Apple) eller Google Play Store (Android). Det behöver inte vara enheten som eleven senare ska använda utan det går bra att byta enhet senare. Se till att AV1 är påslagen.
  2. I appen skriver du in nyckelordet du fått. Du behöver skapa en personlig kod och acceptera användarvillkoren.

Ett nyckelord är en engångskod som synkar din enhet med AV1 via ände-till-ände kryptering.

3. Nu kan du ansluta till AV1. Hitta mute-knappen (i nedre vänstra hörnet) så du kan vara i samma rum som AV1 utan att få rundgång! Testa att använda den på olika platser i skolan för att se hur nätverksanslutningen är. Det är viktigt att testa de klassrum och platser där AV1 kommer att vara vid streaming. Titta så att det är minst 3/5 blåa ljus-prickar på baksidan av AV1, att streamen är klar och tydlig och att AV1 har ett fast vitt ljus. Om alla dessa kriterier uppfylls, gå till steg 6.

4. Du kanske upptäcker att 4G täckningen är svag på skolan vilket resulterar i en dålig stream. Då kan du lägga till WiFi genom AV1 appen eller Admin-portalen.

Om du inte kan ansluta AV1 till 4G på skolan behöver du flytta den till en plats där den hittar 4G-nätverk.

5. Testa att ansluta. Skolor har ofta brandväggar och säkerhetsspärrar på deras nätverk vilket gör att du inte kan ansluta AV1 till skolans nätverk. Skulle WiFi-nätverket ha detta behöver du ta kontakt med de som är ansvariga för nätverket på skolan och be dem följa vår WiFi guide. Efter att förändringar i nätverket skett, testa att ansluta igen.

6. Du har nu installerat AV1 och kan lämna över AV1 till ansvarig lärare. Under installationen har du använt nyckelordet och du behöver efterfråga ett nytt nyckelord till eleven som ska använda AV1. Du kan själv generera ett nyckelord via AV1 Admin portal (ta kontakt med ansvarig för AV1 om du vill ha tillgång). Du kan även efterfråga ett lösenord via mail till support@noisolation.com. Viktigt att mailet innehåller AV1s serienummer.

Ladda AV1

Att ha en bra rutin för laddning av AV1 i skolan är viktigt för att säkra att AV1 har fulladdat batteri när skoldagen startar. I slutet av dagen, håll in knappen på baksidan för att stänga av AV1 och lämna den för att ladda över natten, det är säkert att göra det! Har AV1 använts mycket på morgonen så att batteriet är lågt runt lunch, rekommenderar vi att ladda den under lunchen. Det är även möjligt att använda AV1 när den är kopplad till ström.

Tips och tricks runt det praktiska

I början föreslår vi att använda AV1 på några utvalda lektioner för att både elev och lärare ska lära känna AV1 och förstår hur den fungerar. På vår resurssida finns förslag på hur första lektionen med AV1 kan se ut. Börja gärna med ett ämne eleven tycker om sedan innan. Om AV1 ska används i samma klassrum under dagen kan du låta roboten stå på bänken och i "stand-by" så eleven kan koppla upp när hen önskar.

AV1-kompis

På högstadiet kan AV1 behöva byta klassrum under dagen. Kanske man kan fråga en klasskompis som eleven har en bra relation till att ta med AV1 till nästa lektion. Ett tips från andra skolor som använder AV1 på högstadiet är att ha ett schema runt AV1s hals så man vet i vilket rum eleven har nästa lektion.